22 Ocak 2008 Salı

Hırsızlara ’cam filmi’ engeli


Artık binaların cam yüzleri, şehirlerin yapılaşmasında ve modernizasyonunda önemli bir rol oynuyor. Ancak, gerek ısı yalıtım gerekse güvenlik açısından camı nasıl kullanacağımızı henüz tam kavramış değiliz. Isıcam üniteleriyle, iç ortamla dış ortam arasındaki ısı transferini geciktirerek büyük ölçüde yalıtımı sağlarken, yapıların dış yüzeylerindeki camlara, cam filmi uygulayarak da zararlı güneş ışınlarından korunma sağlanabilmekdte. Böylece, bir yandan bina içine giren güneş ışınlarının aşırı parlaklığı denetlenirken, diğer yandan da esnekliği sayesinde, darbelere karşı da camın korunması sağlanabiliyor. Kırılma halinde camın kontrolsuz bir şekilde parçalanıp dağılması önlenebiliyor. Ayrıca, camın elmas gibi maddelerle kesilemesinin önüne geçilebiliyor. Böylece, hırsızlığa karşı en önemli engellerden biri de sağlanmış oluyor.

Yüksek teknoloji ürünü olan cam filmlerini uygulayarak camlarınızın kırılarak dağılmasını ve dolayısıyla kırılan cam parçalarının neden olabileceği yaralanma risklerini de en aza indirmiş oluyor. Camın iç tarafından uygulanan bu filmlerle hırsızlık, deprem, çarpma gibi dışarıdan oluşabilecek darbeler sonrasında, camın hem kırılmaya karşı güvenlik hem de güneş ışınlarının neden olduğu solmaların önüne geçilmesi sağlanabiliyor. Kırılma durumunda, cam parçalarının içeriye düşmesi veya sıçrayıp yaralanmalara neden olmasının da önüne geçilebiliyor.

PERDEYE GEREK YOK

Bina içine giren aşırı güneş radyasyon ısısını denetleyen bu filmler, kat kirişleri, parapet duvarları, asma tavan ve tesisat aralıkları gibi yapı elemanlarının, dıştan gözle fark edilmesini önleyerek giydirme cepheli yapılarda bütünlük elde edilmesini de sağlıyor. Işığın dışarıda kuvvetli olduğu gündüz saatlerinde, iç mekanların dıştan görünmesini engelliyor. Yapıların dış yüzeylerini renklendiriyor.

Bunlardan, Güneş Kontrol Filmleri en fazla uygulanan cam filmi özelliği taşıyor. Büyük bölümünü oluşturan bu seri, güneşten kaynaklanan fazla ışık ısı ve parlama sorunlarını gidermek için dizayn edilmiştir. Metal enjeksiyon sistemi ile gerçek reflekisyon sağlar. Onlarca farklı metal renk alternatifi bulunan cam filmlerinin farklı ışık süzme seviyeleriyle istenirse daha modern veya daha doğal bir görünümde konfor elde edilebilir.

Plus Dört mevsim Filmler ise yazın mekanın fazla ısınmasını engellerken kışında ısınmış havanın dışarı çıkmasını önler. Dört mevsim boyunca parlamaları ve ultraviole ışınların önüne geçer.

Hiç yorum yok: