28 Ocak 2008 Pazartesi

PARK HALİNDE İKEN GÜVENDE OLUN

Modern insanın arabasında geçirdiği süre arttıkça, araçların içindeki güvenlik ihtiyacına yönelik teknolojik yeniliklerin geliştirilmesi de hız kazanıyor. Dünyada çok yaygın bir kullanımı olan araç güvenlik filmleri geliştirilen yüksek teknoloji güvenlik ürünlerinden bir tanesi. 2004 yılında uluslararası teknoloji şirketi 3M tarafından Türkiye piyasasına sunulan Scotchshield Araç Güvenlik Filmleri, araç içinde güvenlik ihtiyacının giderek arttığı Türkiye’de büyük ilgi gördü.

3M Pazarlama Koordinatörü Görkem Önal’ın verdiği bilgiye göre Scotchshield Araç Güvenlik Filmleri pazarı Türkiye’de dünyanın pekçok ülkesine kıyasla çok daha hızlı büyüyor. Önal, bu büyümedeki en önemli etken olarak büyük şehirlerde giderek artan kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı önlem alma ihtiyacını gösteriyor.

Kullanan sürücüler ne düşünüyor?
Görkem Önal, ürün Türkiye pazarına ilk sunulduğunda tüketicilerden gelen tepkileri şöyle aktarıyor: “Ürün piyasaya ilk sunulduğunda Türkiye pazarı için çok yeni olduğundan sürücüler doğal olarak ürün hakkında çok net bilgiye sahip değildi. Ancak bugüne baktığımızda ise bu ürünle ilgili bilinirliğin çok hızlı bir şekilde artmış olduğunu görüyoruz. Hatta 3M güvenlik filmini tercih edenler arasında ürünümüzün can ve mal güvenliğini sağlama açısından “sihirli” bir ürün olduğunu düşünen bir çok araç sahibi bulunuyor. Bu düşüncenin temelinde araç güvenlik filminin 3M’in tüm ürünlerinde olduğu gibi insanların hayatlarını kolaylaştıran bir özelliğe sahip olması yatıyor. Bugün araç sahiplerinin güvenlik için önlem alma konusunda çok daha bilinçlendiğini söyleyebiliriz. Artık araç sahipleri 3M Çağrı Merkezini arayarak araçlarına güvenlik filmi uygulatmayı talep ediyorlar.

Cam güvenlik filmlerini kimler satın alıyor?
3M’in tüketicilerin isteklerini öğrenmek için kurduğu Call Center’a gelen aramaların kayıtlarından öğrenildiğine göre cam güvenlik filmini tercih edenlerin yüzde 75 gibi çok büyük bir çoğunluğunu İstabul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde yaşayan kadınlar oluşturuyor.

Arabanıza cam güvenlik filmi kaplatmak için ne yapacaksınız?
Uygulama için 3M’in 0 (212) 350 77 77 numaralı çağrı merkezini arandığında aracını kaplatmak isteyen sürücünün bulunduğu lokasyona en yakın 3M anlaşmalı oto plazalara yönlendirme yapılıyor. Uygulama için verilen randevu günü ve saatinde aracı oto plazaya bırakmak yeterlidir. 3M’in mobil uygulama ekibi plazaya giderek araca filmi uyguluyor ve araç sahibi de aynı gün içinde aracını alabiliyor.

Araç sahibi kapalı ve tozsuz bir garaja sahipse ya da aracı böyle bir otoparkta bulunuyorsa 3M’in Mobil Uygulama ekibi verilen adrese giderek uygulamayı yapabiliyor. Mobil uygulama ekipleri şimdilik sadece İstanbul, İzmir ve Antalya’da hizmet veriyor.

Araç içinde güvenliğin fiyatı ne kadar?
Uygulamanın maliyeti normal binek otolar için 400 YTL, 4x4 gibi daha büyük araçlar için ise 500 YTL. Cam güvenlik filmini 3M film uygulama ekibi tarafından kaplattığınız takdirde 10 yıllık bir garanti süresine de sahip oluyorsunuz. Garanti, uygulamayı 3M ekibinin yapmadığı durumlarda geçerli olmuyor.

3M ScotchshieldTM Cam Güvenlik Filmleri ile kapkaççıları şaşırtın
3M Scotchshield™ Cam Güvenlik Filmleri, özellikle trafikte arabası ile seyir halindeki kadınların korkulu rüyası haline gelen kapkaççıları şaşırtıyor ve aracın sürücüsüne bir takım önlemler almak için zaman kazandırıyor.

Cam güvenlik filmi takılmış bir aracın camının parçalanması için cama en az 10 defa güçlü bir şekilde ve en az 14 saniye boyunca vurulması gerekiyor. Ayrıca saldırganın alışkın olduğu gibi camın anında patlamayıp bir bütün halinde kalması, saldırganın şaşırmasına, araca girme süresinin uzamasına ve hatta eyleminden vazgeçmesine de etki edebiliyor.

Kapkaççının camı kırabilmesi için geçen süre, araçtaki sürücünün yardım istemesi, kaçması ya da trafiğin açılıp aracını hareket ettirmesi için yeterli olabiliyor. Güvenlik filmi takılı olan araçlarda camın patlamayıp bir bütün halinde kalması nedeniyle aracın içindekilere zarar vermesi ihtimalini de azaltıyor.

Güvenlik amacıyla kullanılan ve 39 kat polyesterden oluşan ScotchshieldTM cam güvenlik filmlerinin, normal cam filmlerine oranla yırtılmaya karşı 40 kat daha fazla dayanıklı olduğu testlerle kanıtlandı. 3M Güvenlik filmleri, okullar, fabrikalar, ofisler, hastaneler, eğlence mekanları, restoranlar, oteller, devlete bağlı kuruluşlar gibi halka açık her türlü oturma ve yaşama mekanlarında da güvenlik için tercih ediliyor.

Hiç yorum yok: