17 Ocak 2008 Perşembe

Scotchshields™ Cam Filmleri İnsan ve Eşya Güvenliğini Arttırıyor


Patlayan camın parçalanıp dağılmasını engelleyen 3M Scotchshields™ Güvenlik Filmleri, uygun cam kombinasyonu ile kullanıldığında üstün ve ileri düzeyde insan ve eşya güvenliği sağlıyor.

16 Haziran - İleri düzeyde güvenliğin gerekli olduğu binalarda, depremin, hırsızlığın, terörün, silahlı saldırıların ve bombanın neden olabileceği yıkımlarda, cam parçalarının etrafa dağılmasını engelleyerek insanların ve eşyaların güvenliğini sağlayan 3M Scotchshield™ Güvenlik Filmleri güçlü caydırıcı özelliğinin yanısıra, elektronik güvenlik sistemine destek vererek hırsızların yakalanmasını da kolaylaştıyor.

3M Scotchshield™ Güvenlik Filmleri, Ultra 600 Güvenlik Filmi, SH14CLARL Güvenlik Filmi ve SCLARL 400 Güvenlik Filmi olmak üzere üç ayrı tipten oluşuyor.

Standart filmlerden 44 kat daha fazla olan yırtılmaya dayanıklılık özelliği ile, darbe sonucunda ufalanmış camı tek parça halinde tutarak etrafa dağılmasını engelleyen 3M Scotchshield™ Güvenlik Filmleri ile kaplanmış camlar üzerinde yapılan atış testleri sonucunda, 3M güvenlik filmlerinin camın parçalanmasını önlemenin yanısıra kurşunun arka tarafa geçmesine de engel olduğu belirlendi.

Yapılan testlerde; 3M Ultra 600 güvenlik filminin takılı olduğu 19 mm'lik cama 10 metreden 7,65 mm çapında silahla yapılan atış sonucunda kurşunun filme takılarak, camın delinmesini engellediği, aynı silahla 3M güvenlik filminin takılmadığı çıplak cama aynı mesafeden yapılan atış sonucunda da camın parçalanarak etrafa dağıldığı tespit edildi.

3M SH14CLARL Güvenlik Filminin takılı olduğu 19mm'lik cama 25 metreden 9 mm çapında Parabellium silahla yapılan atış sonucunda, filmin camın delinmesini engellediği, aynı silahla 3M güvenlik filminin takılmadığı çıplak cama aynı mesafeden yapılan atış sonucunda camın parçalanarak etrafa dağıldığı gözlemlendi.

Aynı şekilde, 3M SCLARL 400 Güvenlik Filminin takılı olduğu 19mm'lik bir cama 25 metreden daha güçlü bir silah olan 9 MP5 otomotik silahla yapılan atış sonucunda camın hiçbir şekilde parçalara ayrılmadığı ortaya kondu.

3M Proje Yöneticisi Ebru Uğurkan, 3M Scotchshield™ SH14CLARL ve Ultra Serisi Yüksek Performanslı Güvenlik Filmlerinin, doğru cam kombinasyonu ile kullanıldığında kurşunu tutma özelliğine sahip olduğunun altını çizerek, "Kurşun tehdidine karşı önlem alınırken, kurşunun tipi, atış mesafesi ve açısı da dikkate alınmalıdır. 3M güvenlik filmi kullanımı, kurşuna dayanıklılık sağlamak icin kullanmanız gereken cam kalınlığını ortalamada yarıya düşürerek ciddi maliyet tasarrufu da sağlamaktadır.'' dedi.

Hiç yorum yok: